fredag 7. mai 2010

3. samling i "IKT i fag"

Se hva jeg har laget! - en digital veggavis/plakat om vårtegn.


















Etter å ha gått klipp av samling 2 i kurset "IKT i fag", så jeg virkelig fram til å møte opp på høgskolen. Mange programmer som blir utprøvd og diskutert her, samt gode faglige diskusjoner og erfaringsdeling er gull verdt for meg som IKT- veileder.

Jeg må også skryte av Thomas D. & co som har regien på dette kurset. Jeg blir inspirert av å være sammen med disse folka en hel dag!  De er flinke til å formidle, har selv lang erfaring fra skoleverket (noe som gjør at de er troverdige i sine utspill og tanker) og er flinke til å skape en god atmosfære i sine undervisningsøkter.

Dagens agenda ble kanskje ikke fulgt helt til prikke, men vi brukte tid på å gå litt inn i dybden på det med bildebehandling og bruk av bilder i ulike verktøy. Fotofilter og Screenhunter var ikke ukjente Freeware- program for meg, men å se ny bruk av disse programmene - i en annen kontekst og i kombinasjon med hverandre var virkelig læringsrikt og spennende. Og - det er ikke vanskelig! Terskelen for å lykkes med disse oppgavene er ikke høy. Det er jo et viktig element med tanke på at både barn og voksne skal føle mestring i sitt møte med digitale verktøy i skolen.

Veggavisa/plakaten (bilde av den tatt med Screenhunter) ovenfor er et resultat av denne oppgaven som ble gitt; to sammen, emne/tema fra et fag, 9 "bokser" (4 bilder - 5 med tekst), 2 bilder skal være dine egne, behandlet/tilpasset i Photofiltre, bruk Word og en tabell med 9 ruter som utgangspunkt og krav om egenprodusert tekst og ryddig kildebruk.

Oppgaven inneholder flere læringsmomenter - både i Word og i bildebehandling, som elever (mellomtrinnet?) og lærere i skolen bør mestre. Som sagt - det er ikke vanskelig å få det til å se bra ut! Jeg tenker at IKT- kompetansen utvikles som en del av aktivitetene i oppgaven, mer enn som en formell opplæring. IKT er på denne måten kanskje med på å endre premissene for de kanskje mer tradisjonelle aktivitene i skolen (Kilde: Erstad, Ole: "Digital kompetanse i skolen").

1 kommentar:

  1. Ypperlig tema til praktfull plakat. Positive og konstruktive refleksjoner om muligheter med IKT. "IKT er på denne måten kanskje med på å endre premissene for de kanskje mer tradisjonelle aktivitene i skolen". Bra.

    SvarSlett